Project in de kijker

De MGB organisatie hecht ontzettend veel belang aan het feit dat de MGB-finalisten en Misters zich actief inzetten voor de LGBT-gemeenschap. Daarnaast plaatsen ze elke editie jaarlijks een project, initiatief, vereniging of campagne in de kijker.

Pro League - Football For All 

Voor de Pro League is het heel erg belangrijk dat iedereen zich goed voelt in een voetbalstadion en kan genieten van zijn favoriete sport. Daarom besloot de Pro League in te zetten op sensibilisering en bewustwording, repressie en vorming, in samenwerking met alle clubs, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, het bondsparket, de amateurvleugels, de Voetbalcel en de politionele overheden en sociale organisaties zoals Mr Gay Belgium.

 

Dit engagement leidde intussen ondermeer tot een handleiding, vrucht van een jaar intensief werk en overleg met het middenveld, waarin ze clubs van alle niveau’s willen wapenen én responsabiliseren tegen spreekkoren. 

 

Naast het werk in de diepte, wil de Pro League ook haar uitgebreide communicatiekanalen inzetten voor een positieve boodschap van diversiteit en inclusie. Daarom houden ze elk jaar de Football for ALL campagne, een visuele en communicatieve campagne waar ze de gemeenschappelijke liefde voor de sport, in al zijn diversiteit, willen benadrukken. Voor de Pro League is voetbal een feest van en voor iedereen.

|| SPORT 4 ALL ||

Als voorvechter van gelijkheid en de mening dat iedereen overal 100% zichzelf moet kunnen zijn, ook binnen elke sporttak, wil de regerende Mister Gay Belgium Matthias De Roover zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek rond sport & diversiteit . 

Onder dat motto lanceert hij de ‘#SPORT4ALL’-campagnevideo i.s.m. enkele topsporters, athleten en prominente personen uit de sportwereld. 

RBFA Aanspreekpunt

Royal Belgian Football Association (RBFA) werkt sinds kort samen met MGB 2019 Matthias De Roover, zelf actief voetballer bij FC Eksaarde. Hij zal vanaf februari 2020 als contactpersoon-aanspreekpunt fungeren voor sporters, voetballers met LGBT vragen en zal hen in contact brengen met specifieke LGBT organisaties in België wanneer ze dit wensen.

www.rbfa.be 

39 ProLeague.jpg
Schermafbeelding 2020-01-30 om 16.45.02.
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon