top of page

INSCHRIJVEN

In het uitgestrekte landschap van schoonheids- en andere verkiezingen in België was er tot negen jaar geleden een opvallende leegte in het aanbod - een leemte die organisator Bram Bierkens besloot op te vullen. In 2013 begon hij, samen met een gerenommeerd panel van juryleden, waaronder de Burgemeester van de Stad Antwerpen Bart De Wever, de Premier van België Charles Michel, Minister van Onderwijs Hilde Crevits, Staatssecretaris Zuhal Demir, Minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans, Minister van Gelijke Kansen Kris Peeters en Vlaams Minister-President Geert Bourgeois, de zoektocht naar de perfecte belichaming van een welbespraakte en stijlvolle Mr. Gay Belgium.

Negen jaar later blijft de Mr. Gay Belgium-verkiezing niet alleen een uniek evenement, maar ook een krachtig statement in een wereld waar er nog steeds veel werk aan de winkel is voor LGBTQI-rechten. De missie is helder: door net iets anders te zijn, willen we een belangrijk en verantwoordelijk verschil maken. De verkiezing biedt niet alleen een platform voor zelfexpressie, maar streeft er ook naar een waardevolle woordvoerder en ambassadeur te vinden voor en binnen de LGBTQI-gemeenschap.

Elke deelnemer aan de Mr. Gay Belgium-verkiezing omarmt een leerzame ervaring, doordrenkt met positiviteit en integriteit. Tijdens hun campagneperiode worden ze professioneel begeleid door deskundige coaches, met focus op media- en catwalktraining, om hun potentieel volledig te ontplooien.

De MGB-campagne behandelt niet alleen het belangrijke thema van LGBTQI'ers in het onderwijs en kindverstoting, maar reikt ook naar andere relevante onderwerpen zoals pesten op het werk, diversiteit in de sport, verbaal en fysiek geweld tegen holebi's en transgenders, LGBTQI'ers en geloof, het aanmoedigen van jongeren om uit de kast te komen, LGBTQI'ers met een kinderwens, bloeddonatie, voorlichting en preventie.

De Mr. Gay Belgium-verkiezing richt zich op mannen van 18 jaar of ouder, met een krachtige persoonlijkheid die zich voor één jaar willen inzetten als Mr. Gay Belgium. Ze zullen het gezicht worden van aantrekkelijke LGBTQI+ campagnes en maken bovendien kans op een prijzenpakket. Als kers op de taart zullen ze ons land internationaal vertegenwoordigen op de Mr. Gay Europe & World-verkiezingen.

Wil jij de voetsporen van Maarten Truijen volgen en Mr. Gay Belgium worden? Aarzel dan niet langer en schrijf je nu in voor deze unieke kans!

MGB1
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page