top of page

ORGANISATIE MGB

 

In het diverse landschap van Belgische evenementen en culturele initiatieven tekende zich tot tien jaar geleden een opmerkelijke leegte af voor de inclusieve representatie van gay mannen. Deze leemte werd kundig ingevuld door de doortastende inspanningen van organisator Bram Bierkens.

 

Sinds 2013 heeft hij samen met vooraanstaande juryleden, waaronder de Eerste Minister van België Charles Michel, Burgemeester van de Stad Antwerpen Bart De Wever, Staatssecretaris Zuhal Demir, Vlaams Minister-President Geert Bourgeois, Minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans, Staatssecretaris van Gelijke Kansen Kris Peeters, en Minister van Onderwijs Hilde Crevits, gezocht naar de perfecte vertegenwoordiger van een zelfbewuste en stijlvolle Mister Gay, die als een levend symbool ons hele land zou vertegenwoordigen als Mister Gay Belgium.

 

Wij geloven onverminderd dat de Mister Gay Belgium-verkiezing, door haar unieke karakter, een essentiële en ethisch verantwoorde bijdrage kan leveren aan een wereld waar nog veel werk aan de winkel is op het gebied van LGBTQI-rechten. Voor elke deelnemer ontvouwt deze verkiezing zich als een leerzame ervaring doordrenkt met positiviteit en integriteit. Het doel is om een krachtige woordvoerder en ambassadeur te vinden voor de diverse holebi- en transgendergemeenschap.

Maarten Truijen, de huidige Mister Gay Belgium (33), heeft tijdens zijn campagne indrukwekkend gepleit voor zelfacceptatie en de bescherming van kwetsbare LGBTQI-individuen. Als Mister Gay Belgium streeft hij ernaar het belangrijke thema van het zelfmoordcijfer binnen de regenbooggemeenschap aan te kaarten en aan te pakken.

Naast het centrale thema 'Zelfacceptatie & Zelfdoding' richten de Mister Gay Belgium-verkiezingen zich op een breed scala aan relevante kwesties. Hieronder vallen verbaal en fysiek geweld tegen LGBTQ+ individuen, genderneutrale opvoeding, de aanwezigheid van LGBTQ+'ers in de sport, hun rol in het onderwijs, discriminatie op de werkvloer, het verlangen naar ouderschap door draagmoederschap en/of adoptie, de relatie tussen LGBTQ en geloof, bloeddonatie, ouderenzorg, huiselijk geweld, kindverstoting, jeugdwerking, zelfdoding en verslaving, voorlichting en preventie.

De Mister Gay Belgium-verkiezing belichaamt niet alleen de innerlijke pracht, maar straalt een diepere boodschap uit van inclusiviteit, begrip en vooruitgang. Door deelnemers te stimuleren om met verfijnde elegantie deze maatschappelijk relevante thema's te belichten, hopen we dat dit evenement een harmonieus geluid brengt in het bredere sociaal landschap. Wij nodigen eenieder uit om deel te nemen aan dit initiatief en samen een waardevolle bijdrage te leveren aan de strijd voor gelijke rechten en acceptatie.

Bram Bierkens
CEO Mr Gay Belgium
bram@mrgaybelgium.be
0498/41 16 45
Steven
Steven Truyman
MGB Marketing & Design
marketing@mrgaybelgium.be
rowin.jpg
Rowin Dreef
MGB Fotograaf
info@mrgaybelgium.be
Raf Van Puymbroeck
MGB Show Director & Choreograaf
raf@mrgaybelgium.be
371755585_10227628798377580_115272371314
Bert Van Compernolle
MGB Styling & Dance
info@mrgaybelgium.be
Philippe Jespers
MGB Hair Stylist | Pupulhair
info@mrgaybelgium.be
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page